0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Чи варто займатись коханням під час критичних днів? Щоб відповісти на це питання, треба мати уявлення про фізіологію прекрасної половини людства. В останню фазу менструального циклу відбувається підготовка організму до можливої імплантації заплідненої клітини, щоб дати нове життя. Матка всередині вкривається шаром епітеліальної тканини ендометрію з розвиненими кровоносними судинами. Якщо запліднення не відбулось, частина внутрішньої слизової оболонки тіла матки відпадає і виділяється через статеві органи. Процес менструації супроводжується кровотечою. Менструальний цикл відбувається щомісяця на протязі усього дітородного періоду, окрім періоду вагітності та, частково, часу лактації.

Кожна жінка має знати свій розклад, визначаючи дні, коли ймовірність завагітніти висока чи малоймовірна. Середня тривалість критичних днів 5-7 діб. Вірогідність зачати дитину під час «особливих» днів низька, але вона існує. Це може трапитись внаслідок гормонального збою, коли овуляція відбулась незадовго до менструації або під час останньої (категорія жінок з коротким менструальним циклом). Слід пам’ятати, що сперматозоїди можуть зберігати активність до 6 днів.

В багатьох культурах світу секс під час місячних вважався «брудним», тому ставлення до нього було негативне. Сучасні медичні дослідження доводять, що немає протипоказань для інтимних стосунків в критичні дні. Деякі пані скаржаться на біль в нижній частині живота, запаморочення, нервовість, зниження лібідо. Частина жінок, навпаки, відчувають гострий сексуальний потяг, стверджуючи, що статевий контакт допомагає легше перенести менструацію. Під час оргазму матка скорочується і виштовхує рідину в більшій кількості, що призводить до скорішого звільнення організму від менструальних виділень. Це проблема суто естетичного характеру. Деякі коханці можуть боятись видовища кровотечі та слизу з жіночих статевих органів або проявляти гидливість. Головне – психологічна готовність чоловіка до того, що його член може опинитись в крові, яка витікає з піхви.

Треба дотримуватись елементарних правил гігієни: до і після близькості, прийміть душ з ретельним промиванням статевих органів. Сексуальні партнери мають бути обізнані про стан здоров’я один одного. Якщо існує ймовірність інфекційного захворювання, краще відмовитись від інтиму взагалі. Бажано використовувати презерватив. В період менструації внутрішнє середовище є живильною базою для бактерій, тому контрацептив захистить від інфікування можливими хворобами. Лубрикант під час злягання буде не потрібен, через природне зволоження. Після анального сексу важливо змінити гумовий запобіжник. Щоб не забруднити простирадло, можна перед початком інтимних розваг застелити ліжко великим темним рушником. Ідеальний варіант – займатись коханням в ванній кімнаті. Потім, разом помитись теплою водою. Вибір позицій невеликий. Порадьтесь з подругою, як їй буде зручно. Насолоджуйтесь коханням і будьте щасливі!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *